Wednesday, November 30, 2011

kaki kencang


lebih kurang berejam2 jugakla aku da sampai rumah lepas balik dari kolumpo.hah! satu perkataan yang mampu aku ucapkan "BOSAN". rasa macam kalau dok uma men ngan kucing aku yang tunggu tyme nak beranak lagi baik.err...sejak bile tah aku ramah ngan si idot tuh#panggilan manja kucing aku.hee.amacam?glamor dok?

tepat jam 7 pagi kereta viva warna putih merangkap kekasih hati akak aku pon bergerak.apa pasal aku panggil kekasih hati?haa.kerete viva dia ni da banyak kali masuk wad.HAHA.dah macam racing plak akak aku nie kan asyik kete masuk wad jer.setiap kali accident.walaupun kedut sikit di wajahnya, gerenti akak aku akan repair kasi cantek balik.amacam?cerewet dok?mahal tak mahal.asalkan kekasih hati kembali hensem.kih kih kih

kalau akak aku baca ni, konfem dia marah

ok.sebelum aku cerita pasal benda lain yakni semakin menyimpang dari tajuk entry aku, aku kembali ke pangkal jalan.HAHA.fullstop

*******************

sampai je kat kolumpo 5 pasang mata melilau cari bangunan wisma sejarah.melilau punya melilau, akhirnya akak aku nampak.betol2 depan IJN.apa tu?institut jantung negara daa.teros berlari beliau ke dalam bangunan diikut bonda tercinta.

lepas hanta tu.si viva putih pon mencari port yang sesuai...tetibe si ayah benti kan si viva kat depan library.hah! sudah.waktu masuk 10.00 pagi.tengok jam pukol 9.00.demm.lebih kurang 15 minit jugakla dok menganggur dalam kete viva tuh sampai sakit pinggang bagai.

aku pon mulala mengayat ngan si ayah, mintak pegi tempat lain.pk punya pk kereta dibawa ke tasik titiwangsa.fuhh!!! lega.hilang pinggang aku punya stress.turun2 je kete.kitorang lepak jap kat bangku yang kebetulan ada kat situ#eh2 suki suki aku jer kebetulan.

baru 5 minit hirup udara segar dan baru terasa seronok.tetibe si ayah bagi pendapat.masa aku denga tuh bunyik macam seronok.ayah aku cakap "jom pusing tasik"#bernas sungguh idea

jalan punya jalan.kaki aku mula meragam.aduh...tyme ni la pulak dia nak mintak belas ihsan aku.atoto.penatla tuh jalan.tapi aku gagahkan jugak kaki ni.yelah...tak kan nak mengalah dengan adik aku yang baru 11 tahun tu.dia jalan macam orang tak derk perasan beb! menonong jer.macam tak nampak orang lain da.hah! penyakit malas nak ikut dan dipaksa ikut.ni lah jadi kat adik aku.tuh yang buat muka krukk berejam-rejam.sabo jer~

habis satu pusingan.kitorang bergerak pantas ke gerai yang berhampiran.fuhh!!! satu perkataan keluar dari mulut aku.teros mengoder "teh O ais limau satu".eh2 jap.ni fake.bukan aku yang pesan, ayah aku yang pesan.aku ni pemalu sikit.keh keh keh #perasan.

habis sarapan pagi yang tak berupa sarapan tu.kitorang bergerak ke library sebab dah pukol 10.10...masuk2 jer library.aku blur.nak buat apa kat sini.eh eh, aku nie...boleh pulak tanya soalan budak darjah satu.baca buku la woi.jawab sendiri dalam hati --'

pusing punya pusing.apa yang dapat?dapat letih jer.sebab apa.dalam library tuh ada buku tok orang u jer.sudah! nak turun balik.bukan nak nek lif...guna tangga.dari tingkat 4 turun ke tingkat 1.erkk! macam nak mengenakan aku jer bonda nie.aku bukan saje2 cakap camtu.dah sebelum nie aku yang beriya-iya nak kuruskan badan.eh eh.gaya macam gemuk sangat jer.hah! terkena suda.

setiap detik setiap saat...kaki aku ni dok berjalan tanpa henti.dari library ke petronas ke wisma sejarah ke library balik.turun balik pegi library sebelah pulak.turun balik pegi carik surau.gerak lagi pegi kedai makan.waa~ macam nak nanges kaki aku ni.sumenya jalan kaki oooo.bukan nek keta.masa tu kalau menyesal tak guna dah.apa boleh buat?saba jer~

*******************

hah! aku lupa nak citer benda nie.masa aku kat library ada beberapa aweks nie dok tertolak2 biler nampak aku.aku dah mula cuak.eh2 muka pon aku tak kenal.ape pahal nie.segmen wakenabeb ker?eh2...tak der pulak cameraman.teros aku pegi rak buku lain.

kat tempat makan pon sama.aku nampak lagi muka2 yang sama.eh2 ni da len macam nie.hmm.aku bukak beg amik mp3 n headphone aku.aku buat derk jer...hehe.aku nie pemalu kalau kat luar.atototo.pang! amek kau.

sebenanye banyak lagi bendek jadi kat aku hari ni.kalau nak citer malam nie gak.alamatnye menangisla kaki aku nie.yelah penat jalan la kata kan.memahami kan?#bengong.dushh

*jop relex kan diri tengok video nie.tangkap leleh


*komenla sikit korang.sikit pon jadikla...heheh

16 comments:

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

ACU SINGGAH FOLOW N BACA ENTRY..JEMPOT SINGGAH BLOG ACU K

sarah rashidi said...

psssttt.insya-ALLAH :D

secret Ash said...

:) Baca entry awk... N follow awk skali.. ^^,

sarah rashidi said...

thanks awak.hee

Alyn Hussein said...

wooo ! kaki kencangg . sukasuka ! kita dtg balas kunjungan dAn follow sekali

sarah rashidi said...

hahaha.apa yang sukda sangat tu?keh keh keh

suria_indah said...

hehehe..mcm baca cerpen lah..gud try dear!

sarah rashidi said...

hahaha.boleh jadik penoles novel sekali tak?teringin jugak :D

Hasmiera Hashim said...

penat nya jalan x henti.

sarah rashidi said...

hahaha.tau tak per...still sakit sampai sekarang.:D

Aku Penghibur said...

wow walaupon pangjng but ok la ... naseb baik ada lgu terakhir tu :)

sarah rashidi said...

eh?hehe.ok lepas nie pendekkan citer.kalau boleh la

NiCk aMmA said...

follow sini. follow balik yea

sarah rashidi said...

oke oke :D

lisa min said...

based on gaya penulisan xtgk header awak,, nampak perghh sempoi abis awak ni.. tgk header,, alahai ayu nye anak sape ni.. tu lah orang kata, dont judge a book by its cover. gudluck dik spm taon depan!

sarah rashidi said...

alahai akak...baca komen akak ni buat saya nak tergelak2.hehe.kat luar saya memang pemalu sikit.sikit jer.:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...