Sunday, November 27, 2011

hari tenung menenung


Image Detail

harap korang semua tak jemu baca blog aku nie.hehhuuu.sorilah pada sesape yang menunggu bilela aku nak post#ade ker.?heee.PERASAN!

sepanjang aku tak post entry baru nie,actually sebenanye aku pi baca novel.heee.aku nie memang jenis giler novel.kalau aku ternampak ada novel yang buat jantung aku berdup dap tuh.konfemla aku beli walaupun poketku kering.tak peduli! asalkan hajatku dapat dipenuhi.yahhoo!

hari nie.terasa tak tau nak buat apa.tuh yang buat entry baru.mata nie pulak asyik ngantuk jer.hesy pahal tah.sampai otak aku pon da bengong asyik tido jer.#saba jer

semalam aku ada tusyen.biaselah...setiap hari sabtu.boleh pulak aku tersesat masuk kelas akaun fom 6.eh asal aku tak tau fom 6 pon ada akaun.ke aku yang tak bapa nak denga.huh! hapa2 tah aku nie.

then, boleh pulak aku men masuk jer kelas tuh.mula2 pelik gak.yelah kelasnya full giler...sampai ke belakang,sampai tak de tempat kosong dah.so sebelum nak masuk tuh, otak nie dah berpusing2 dah.nak masuk ke tak nak#masa nie aku tak tau lagi tu kelas akaun.

biler di pk2 banyak kali.las2 aku tarik kaki aku nie dok kat luar dulu.mana tau kelas tu tak habis lagi.bape minit lepas tu.budak2 dalam kelas tu pon keluar.aku pon terus masuk dengan perasan yakin hundred percent.x de langsung was2.muahahah.#perasan habis!

lepas dah 15 minit aku dok dalam kelas tuh.aku pon mula rasa musykil.aku pon pandang la belakang.#ingat nak tanya orang la kan.sekali pusing2 tuh aku sorang jer dalam kelas tuh.sudah! macam hape jer aku rasa tyme tuh --'

terus aku terbangun lepas tu.bila aku nak keluar tu, ada sorang cina ni lalu sebelah aku.aku dengan ramahnya tanya la "kelas nie biler nak stat?"#cover malu sebenanya.boleh pulak minah cina tuh buat muka seposen depan aku.aku tenung dia, dia tenung aku.dan begitula sepanjang 2 minit.huh! dalam hati suda panas."hesy bile nak jawab soalan aku nie"

pastu aku tanya lagi sekali.yelah mungkin dia tak denga kot.ok2.then, dia cakap pukol 12.aku teros tengok jam.hesy da pukol 11.15 nie...bukan pukol 11 ke stat.teros aku amik beg, keluar dari situ.then turun bawah tanya kaunter pulak.

sudah! rupa2nya kelas kat bawah.tengok2 jam dah pukol 11.20.kfine! macam mana nie.aku tengok jap kelas tuh, kebetulan ada cermin boleh nampak.#kelas dah mula pulak.aku dah...tak tau nak buat apa.nampak ada kerusi duduk kat situ jap # boleh pulak buat derkkk jer.konon cool la tuh.hahhhaaaa.

aku on phone jap.mecej along jap "da stat kelas camne nie.malu seyh nak masok".bila send jer aku nampak ada sorang minah ni pon macam aku.blur2 jer muka.dok ke hulu ke hilir.aku pon tenung je la dia.konon macam aku nie bagusla kan.#konon je.

tengok2 dia masuk kelas addmath tu.aku pon apa lagi...terus amik beg ikut minah tuh.buat muka seposen jer bila masuk tuh.teacher siap sound aku lagi "haiyya dah 25 minit baru masuk".
aku buat tak denga jer.kelua kan buku pandang depan.teacher tuh tenung aku, aku tenung teacher tu balik.tanpa perasan beb! aku pandang.sebenanya nak cover malu jer.las2 teacher tu mengalah.heehhe.selamat!

hahhaaah.giler malu kot aku kalau korang nak tau.tapi buat bodoh jer...

17 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

hahahaha..relaxlah...janji pegi gak biar pun lambt..hikhik.. ^.^V.. Malu biar bertempat...

sarah rashidi said...

hahahah.sebab tu buat muka tak bersalah jer bila teacher pandang.padahal da malu giler tahap gaban tyme tuh.

mohdhazlan Dreadlock said...

biar malu2 ...malu itu sifat org beriman..hehe

sarah rashidi said...

heheh.tau2.tapi kalau pk pasal malu sangat.konfem tak masuk kelas.tak pasal2 mak bising kalau tau :)

era kecik said...

haha.. camnelah leh sesat.. :D

sarah rashidi said...

selalunya kelas kat situ.tak tau pulak tukar.hesy...malu2 XD

myra yusreena said...

alkisahnyee tenung menenungg~~~hahaha sabo jelaa

sarah rashidi said...

hahahahhhaa.sabo je laaa.suka sangat memalukan diri sendiri --'

syaiful said...

sarah rasidi,sapa yang bukan blogger pakai gfc xle pakai da 1.3 nnti,bloger masih bole pakai,tp kne jaga2 mungkin gfc akan ditutup pulak tuk blogger pasni,so get ready pakai goo+

sarah rashidi said...

ooooooo..... --'

syaiful said...

macam ni la,disarankan untuk buat gugel + sendiri punye,pastu create gugel + page pakai gugel+ anda,bile da ade gugel+ page,bole la buat gugel+ badge,step die ikut dalam laman web gugel

syaiful said...

n plez ada skit tambahan na gtau,kalu bole,pliz tuka bntuk komen ni dalam bntuk popup windows,snang skit org nak komen tnpa prlu tgok page ni reload balik,sekadar cadangan

caranya:pegi ke Dashboard>Settings>Comments>cari popup windows>tick kat situ>save seting>settle

=D

sarah rashidi said...

thanks...:D

Razil Tahir said...

Standard la student...
Saya pun same gak... hahahah XD

sarah rashidi said...

haaaahhaaa.pena ke? :D

cerita best said...

tq la sebb follow pakjoe yg x seberapa nie heheh...pakjoe ada 1 segmen tapi segmen nie paling byk org join kalau x percaya tengok nie http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/11/wahhh-segmen-blog-siapa-akan-pakjoe.html

sarah rashidi said...

ouh ouh..ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...